maškare crikvenica

Maškare Crikvenica

Maškare u Crikvenici odavno su postale tradicija. Radost, šarenilo, pjesma, ples, osmjesi na licima i žamor sa svih strana – tako se najkraće može sažeti ono što nas čeka u nedjelju, 26. siječnja. Uživat ćemo u društvu dviju tradicionalnih maškaranih povorki, jedne u kojima će glavne zvijezde biti djeca i druge u kojoj će se predstaviti odrasli. Događat će se nešto što su ljubitelji maškara nestrpljivo očekivali godinu dana – Dječja i Velika maškarana povorka u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Sudionici obiju povorki okupljat će se u gradskoj sportskoj dvorani Crikvenica s početkom u 11:00 sati!
 
Zaigrani mališani, trinaest grupa s oko 1000 maškarica iz Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca Bribira, Triblja, Kraljevice, Bakra, Hreljina, Ogulina i Grobnika, krenut će u 11 h prema centru grada, gdje će ih dočekati medo Lino, klaunica Karmelino i njezin klon.
Na trgu će djeca ponosno predstaviti svoje maštovite maske, poput meduza, sirena i mornara, ribica srebrica, pankera zi Triblja, malih heroja, sultana i Laile, rasplesanog cirkusa, vuka i Crvenkapica. Posebno će uzbuđeni biti oni koji će prvi put biti dio ove simpatične povorke. U slučaju kiše, Dječja povorka će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici u istom terminu.
Više od trideset grupa s oko 1200 sudionika Velike maškarane povorke kreće u 14 h prema centru Crikvenice. Osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja, sudjelovat će i maškare iz Bakra, Viškova, Kraljevice, Hreljina, Šmrike, Praputnjaka, Škrljeva, Rijeke, Opatije, Žejana, Ozlja, Duge Rese, Ivanić-Grada, Općine Križ, Primoštena, Poreča te četiri grupe iz Slovenije (tri iz Kidričeva i jedna iz Kočevja). Uvjerit ćete se i sami, izvori inspiracije za maske su svuda oko nas, od bajki i legendi, filma i glazbe pa do aktualnih događanja. Neprocjenjivu vrijednost imaju tradicionalne maske, koje se ne mijenjaju već desetljećima i svjedoče o posebnosti svakoga kraja.
Povorku će predvoditi crikvenički meštar, maškarana svita, predstavnici TZG Crikvenice i Grada Crikvenice te posebni gosti – meštar Toni i kraljica Riječkoga karnevala. Od 10 do 14 sati posjetitelje na trgu će zabavljati grupa „Point“, a nakon što predstave svoje ovogodišnje maske, sve će se grupe nastaviti zabavljati u Gradskoj sportskoj dvorani, gdje će biti počašćene hranom i pićem i zabaviti se uz grupu „Point“.
 
A da maškare u sebi nose i sportski duh, dokazat će u nedjelju, 26. siječnja, Rukometni maškarani turnir za djecu od 6 do 11 godina, koji će početi u 10 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Zvonka Cara u Crikvenici. Na turniru u organizaciji Primorske škole rukometa sudjelovat će tridesetak ekipa iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.
Ne zaboravite, i dalje možete iskoristiti brojne pogodnosti i popuste koje pruža “Vesela maškarana škrinjica”, a informacije o lokacijama s maškaranim popustima mogu se, isto kao i posebna ponuda smještaja, pronaći na www.maskare.net.
 
Kako bi se posjetiteljima omogućilo bezbrižno uživanje u maškaranim zabavama, uz siguran prijevoz do dvorane i povratak kući, Grad Crikvenica je i ove godine osigurao besplatne vožnje maškaranim City busom, a raspored vožnje busa nalazi se na www.maskare.net
Maškarana Rivijera Crikvenica vas zove! Najbolja zabava, odlična maškarana ekipa i puno veselih doživljaja uz pjesmu i ples – ne isplati se propustiti, zar ne?
 
Crikvenica kamera – Uključite se uživo u Crikvenicu