Novalja na otoku Pagu nadaleko je poznato mjesto čak i izvan granica Hrvatske. Party prijestolnica u Hrvatskoj ali i Europi zahvaljujući plaži Zrće koja već desetljećima svakog ljeta ugošćuje najpoznatije svjetske DJ-e. Novalja je popularno turističko odredište poznato po prekrasnim plažama, kristalno čistom moru i živahnom noćnom životu. Otok Pag poznat je i po siru, janjetini i drugim tradicionalnim jelima.

U okolici ima mnogo aktivnosti uključujući plivanje, sunčanje, jedrenje na dasci i staze za trekking hodanje. Osim toga, postoji nekoliko povijesnih i kulturnih znamenitosti koje treba posjetiti, poput muzeja paške čipke i crkve sv. Marije. Ako ste u potrazi za zabavnim i uzbudljivim mjestom za odmor, Novalju i otok Pag svakako vrijedi razmotriti.

Novalja je inače manji grad na otoku Pagu koji se sastoji od nekoliko obližnjih naselja; Stara Novalja, Caska, Gajac, Kustići, Lun, Metajna, Jakišnica, Potočnica, Vidalići i Zubovići.

Kako je otok Pag dosta velik tako su i neka mjesta nešto udaljenija od same Novalje, tako je mjesto Lun najudaljenije od Novalje i nalazi se na samom kraju otoka 18 kilometara udaljen od Novalje.

Novalja

Novalja na otoku Pagu nadaleko je poznato mjesto čak i izvan granica Hrvatske. Party prijestolnica u Hrvatskoj ali i Europi…
TOP