otok Pag

Otok Pag

Otok Pag jedan je od najposjećenijih otoka na Jadranu, nadaleko je poznat i priznat prvenstveno po nezaboravnom provodu i najboljim klubovima u ovom dijelu svijeta, koji već godinama privlače mlade iz svih zemalja.

Otok Pag može se pohvaliti velikim brojem noćenja no ne i infrastrukturom koja bi trebala pratiti takav interes turista, nedostatak luksuznog smještaja, hotela i marine, ono je čime bi se na Pagu svakako trebalo dodatno pozabaviti kako bi ovaj otok i dalje mogao primati sve veći broj stranih gostiju.

Grad Pag glavni je grad otoka kojeg najviše posjećuju domaći gosti i obitelji s djecom. Pag kao i svaki turistički grad ima kompletnu turističku ponudu i sve potrebno za ugodan godišnji odmor. Povezan je s ostatkom zemlje cestom i mostom, a moguće je doći i trajektom.

Novalja na Pagu odavno je već preuzela ulogu glavnog grada i središta zbivanja, iako je sam grad Pag također kvalitetno popunjen i posjećen tjekom ljetne sezone, njegova udaljenost od svih zbivanja i plaže Zrće stavlja ga u pozadinu kada je riječ o smještaju.

Plaža Zrće – Svakako je najzanimljiviji dio otoka velikoj većini posjetitelja jer gotovo sva zbivanja dešavaju se ovdje. Svakodnevna gostovanja popularnih i svijetski priznatih DJ-a, mnogobrojni festivali, vodeni sportovi i mnoštvo mladih ljudi je ono što privlači sve veći broj posjetitelja svake godine

Zrće festivali – Posljednjih dvadesetak godina plaža Zrće postala je dom mnogobrojnih festivala na koje dolaze mladi iz čitavog svijeta. Spring Break, Hideout, Barrakud, Sonus, Black sheep festival samo su neki od festivala koji svojim gostovanjima poznatih DJ-a već godinama dovode mlade iz Europe.

Noa Glamping Resort – jedan je od smještajnih noviteta na otoku Pagu, a gostima nudi smještaj u luksuznim villama, neposredno na plaži Zrće u blizini svih klubova i najposjećenije plaže na otoku

Noa Beach Club svakako je najposjećeniji klub na plaži Zrće koji izgledom i smještajem iznad površine mora odskače od svega ostalog. Nekoliko plesnih podija, mini bazeni, ležaljke, desetci šankova i sav ostali popratni sadržaj čine ovo mjesto oazom uživanja i najboljim mjestom za provesti godišnji odmor za mlađu populaciju.

Apartmani Novalja glavni su smještajni kapacitet na otoku, a mnogobrojni privatni iznajmljivači nastoje ponudu prilagoditi potražnji tako da je moguće pronaći nešto skuplje ali luksuzno opremljene apartmane od kojih mnogi imaju i bazen, ili nešto pristupačnije cijenom ali manje uređene apartmane. Povoljne apartmane moguće je pronaći i u okolnim mjestima blizu Novalje.